T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
BALIKESİR / ERDEK - Atatürk İlkokulu

Araştırıyorum Öğreniyorum Sunuyorum

12-11-2021

 

 

 

 

 

 

 

Araştırıyorum Öğreniyorum Sunuyorum 

Proje hakkında

Yaşadığımız süreçte çocuklar sürekli hazıra konmaya alıştırıldıkları için, düşünmeyen, hayal etmeyen, sorgulamayan ve üretemeyen bireyler haline getirilmiştir. Çocuklara direk anlatmak yerine onların bilgiye ulaşmalarını ve ulaştıkları bilgiyi kendi akranlarına, çeşitli yollarla anlatmalarını amaçlıyoruz.

 

HEDEFLER

Her hafta iki çocuğa önceden belirlediğimiz bir konu verilecek. Aile desteği ile araştırması sağlanacak. Çocuktan ulaştığı bilgileri çeşitli yollarla akranlarına (slayt, sunu, afiş, pano, resimli kartlar vb.) aktarması istenecek. Ulaşılan bilgiler sanat, drama, müzik, fen ve doğa çalışmaları ile pekiştirilecek.

Çocukların bu proje ile araştıran, inceleyen, sorgulayan, heyecan ve merak duygusunu geliştiren, kendini ifade edebilen, topluluk önünde konuşabilen, güven duygusu gelişmiş, işbirliği yapabilen, öğrendiği bilgiler arasında ilişki kurabilen bireyler olmaları hedeflenmektedir.

 

ÇALIŞMA SÜRECI

Projemizin kasım ayında başlayıp, ocak sonunda bitmesi planlanmaktadır.

 

BEKLENEN SONUÇLAR

Araştırma odaklı çalışmalarla, eleştirel düşünebilen, problem çözebilen, kendine güvenen ve öğrendiği bilgiyi aktarabilen bireyler yetiştirmek.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 12.11.2021 - Güncelleme: 12.11.2021 13:43 - Görüntülenme: 608
  Beğen | 0  kişi beğendi