Atölyelerde Öğreniyorum

Proje hakkında

Projemiz ile 2023 Eğitim vizyonu ve okul öncesi hedefleri doğrultusunda okullarımızda farklı çocukların gelişim alanlarına yönelik atölye çalışmaları yapılarak; öğrencilerin kendi ilgi ve yeteneklerinin farkına varmalarını sağlayabilmelerini , kendilerini yaratıcı yollarla ifade edebilecekleri öğrenme ortamları oluşturulacaktır. İlgileri benzer olan akranları ile eğlenerek öğrenmeleri desteklenecektir. Ayrıca öğrencilerin bir çok atölye konusunda bilgilenmesi için rehberlik edilecektir.

HEDEFLER

kodlama ,matematik zeka oyunları drama Türkçe dil eğitimi müzik fen ve doğa çevre eğitimi alanlarında bilişsel dil sosyal duygusal Öz bakım becerilerinin gelişmesini desteklemek-Akıl yürütme,yaratıcılığını geliştirme,hayal kurma,problem çözme,dikkat ve el göz koordinasyonu geliştirme becerisini geliştirmek.

-Kendini ifade etme,sosyalleşme,arkadaşlarıyla işbirliği yapabilme ve iletişim becerilerini desteklemek.

-Sorumluluk bilincini geliştirerek, öz güveninin artmasını sağlamak.

-Ritim duygusunu geliştirerek, ritim ve işitsel algı becerilerini desteklemek.

-Doğa bilinci ve hayvan sevgisi kazandırmak.

-Öğrencilerin deneme yapma, tahmin etme, gözlem yapma,merak,soru sorma, araştırma ve inceleme yapma fırsatları sunmak.

-Farklı okullarla yapılan çalışmaları yakından takip ederek, işbirliği içinde farklı uygulamalar öğrenmek

- Okul öncesi öğrencileri ve velilerde kodlama farkındalığı oluşturarak kodlama(kod okur-yazarlığı) bilincini kazandırmak

ÇALIŞMA SÜRECI

-Proje ortakları ile tanışma

-Logo, afiş ve poster çalışmalarının yapılması ve logo seçimi

Ekim Ayı:Atölye 1 Kodlama Atölyesi

Kasım: Atölye 2- vb yapımı) -Boncuk ve Seramik Atölyesi

Atölye 3-Hayal Tasarım Atölyesi: Origami ile çiçek yapımı

Aralık: Atölye 4- Kukla ve Gölge oyunu Atölyesi

Ocak: Atölye 5-Orff, ritim ve Müzik Atölyesi(aile katılımı ile müzik aleti tasarlama)

Şubat: Atölye 6-Matematik ve zekâ oyunları atölyesi

Mart: Atölye 7-Fen ve doğa Atölyesi

Atölye 8-Bilim Atölyesi(deney)

Nisan: Atölye 9-Evde Oyun Atölyesi

Öğrencilerin yaparak, yaşayarak, keşfederek öğrenmelerini sağlamak

-Öğrencilerin ilgi ve yeteneklerinin farkına vararak geliştirilmesine destek olmak.

-Proje ortakları ile fikir alışverişi ve paylaşımlarda bulunularak farklı okul uygulamalarından haberdar olarak çalışmaların zenginleştirilmesi

12-11-2021

Yayın: 12.11.2021 - Güncelleme: 12.11.2021 13:30 - Görüntülenme: 2391